Apríl v Hunter Clube

Ubehlo to ako voda a my sme sa v Hunter Clube stretli na 5 a poslednom kole prvého pohára LOS-SK na krytej strelnici. Účasť bola hojná, stage kvalitné a záverečný pretek sa naozaj vydaril.

Ako vždy, aj teraz na súťažiacich čakali 2 stage.

Z praktického hľadiska sme museli pravidlá pre tento pretek rozšíriť o penalizáciu 50 procedúr za streľbu mimo krytu. Pretože stage, obidva, by boli v prípade IPSC streľby napriek penalizácií za nekrytie príliš jednoduché a skreslovali by to výsledky.

Stage 1 - Velkonočný zajačik

Zastupujete veľkonočného zajačika Azuritka, ktorý je na PNke. No očividne má zajačik problém, pretože si na Vás počíhala banda, kvôli ktorej skončil Azuritko na PNke. Riešte situáciu.

Strelec sa dostal naa štartovaciu pozíciu bez toho aby videl do situácie. Na signál sa otočil do situácie ... a tam zbadal tri terče. Okamžite musel do krytu a riešiť situáciu. Situácia bola bohatá na terče aj neterče, zamiešali sme tam aj svetlo. Ani tentokrát sme si neodpustili skryť jeden terč, ten čakal na strelcov na konci situácie za valom z pneumatík... a niektorí ho nenašli čo nás teší neteší.


Stage 2 - Nebezpečná ulička

Ste v bare, no už vás to nebaví. Vychádzate z baru zadnými dverami, ktoré sa za vami zatvoria a nedajú sa otvoriť. Bohužiaľ ste do uličky prišli v naozaj nevhodný moment, ste nepohodlným svedkom prepadnutia. Zachránte seba a pokiaľ možno aj obeť.

Pane Bože

No neje** vám

Ty k***t

Akože fakt

Aj s takýmito komentármi reagovali súťažiaci, keď zbadali prvé terče. A veruže im dali zabrať.

Náročnosť tohoto stagu naozaj nespočívala v počte terčov. Napriek tomu s priemerným časom 9.36 sekúnd na výstrel (hodnotený), išlo o zavedenia databázy o druhý najnáročnejší stage. Výzva spočívala v tom, že tentokrát sa vám tie terče naozaj kryly. Z každého terča bolo vidno kúsok hlavy - asi polovica, a rameno. Strelci sa s týmto stagom naozaj popasoovali a dalo im zo zabrať, Zrazu naozaj nešlo o to trafiť veľkú alfu ale len to čo je vidno. No nič, treba trénovať aj mierenú streľbu.

Záver

Posledné kolo sa vydarilo, stage boli kvalitné a aj organizačne sme sa na konci pohára priblížili ideálu. Stale hrozí mierne meškanie, výkon rôznych strelcov sa nedá predpovedať, ale priebežné vyhodnocovanie terčov a lepenia s výnimkou problémových terčov sa osvedčil.

Výsledky preteku aj pohára sú už zverejnené, takže gratulujeme víťazom a veríme, že sa vidíme aj v budúcnosti....

Vladislav