Reportáž z Bratislavy, 2.júla 2016

Po krátkych peripetiách sa nám podarilo opäť stretnúť a to na druhom kole Bratislavského pohára. Účasť si drží svoj štandart, bezpečnosť tiež, ľudia sa bavili. Tak sa poďme v skratke pozrieť na to, čo pretekárov čakalo.

Organizácia

Po peripetiách minulý pretek, sme sa, dovolím si povedať, zlepšili. Registrácia nezaváhala a tiež musíme pochváliť súťažiacich, Občiansky preukaz, zbroják aj kartu zbrane mali pripravené. Stage trochu meškali, holt, stavanie v piatok nám nevyšlo z časových dôvodov. A aj scoresheety, v upravenom formáte, sa podarili a dokonca som ich nezabudol. Minimálne z hľadiska organizácie si dovolujem povedať, že latka rastie.

Poďme sa teda pozriet na to, aké situácie čakali na strelcov tentokrát.

Stage 1 - Znásilnenie
Ste na prechádzke, a ako tak zahnete za roh, zbadáte na zemi ženu, na ktorej leží muž a pod krkom jej drží nôž. Za ním stoja kumpáni a veselo sa pošklabujú. Je potrebné zachrániť túto ženu. Ale pozor, vzhľadom na jej situáciu treba prvého páchateľa zneškodniť expresne!

Strelec štartuje v kondícií 1, otočený bokom ku situácií, simulujúc tak zahnutie za roh. Na signál sa otočil, tasil a riešil situáciu podľa pravidiel. Páchatela na žene musel zneškodniť dvomi ranami do hlavy. Jeden z páchateľov bol krytý za prekážku.

Stage 2 - Na slepo

V tomto prípade išlo o strelecké cvičenie, ak niekoho napadne vhodný príbeh, som zvedavý. Ja som na žiadny neprišiel.

Tento stage obsahoval ako klasicky terče aj neterče. Výnimočné bolo, že neterče boli označené zo zadnej strany. Strelec začínal na konci situácie, v kondícií 2. Na signál z timera sa otočil a uvidel, ktoré sú neterče. Jeho úlohou bolo si túto informáciu zapamätať, presunúť sa na začiatok situácie a vyriešiť ju. Aby som parafrázoval, taká blbosť a pritom toľko zábavy.

Osobne som nečakal, že ohlasy na tento stage budú také pozitívne

Stage 3 - Na výlete
Ste na výlete v niektorom z mnohých slovenských národných parkov. Ako tak pozeráte do rieky a sledujete rybičky. Zrazu počujete krik a vaša idylka je narušená. Otočíte sa a vidíte ako rodinku turistov z exotickej krajiny obťažuje skupinka jedincov spolu s ich psami. Chránte rodinku aj povesť Slovenska.

Strelec štartoval v kondícií 2 a v predklone, simulujúc sledovanie rybičiek Na signál sa otočil a bežal k poppru. Silnou rukou zhodil popper (z dôvodu bezpečnosti) a následne riešil situáciu podľa pravidiel.


Záver

S radosťou opakujem informáciu z minula, a to že pretek prebehol bez problémov. Pokial ide o tému, ťažko ju pomenovať, ale charakterizujúcim bol druhý stage. Overenie si reality, že strielať a rozmýšlať naraz nie je úplne jednoduché, strelcom len a len prospieva. Téma tretieho kola už je vymyslená, rovnako ako aj jedna zo situácií, takže ešte raz, páni (a dúfam, že v budúcnosti aj dámy), ďakujem za účasť a disciplinovanosť, vidíme sa za 2 týždne v Čachticiach a niekedy koncom mesiaca opäť v Bratislave.

Vladislav