Vtedy na východe - krátka reportáž z Prešova, 2. 4. 2016

Vtedy na východeVážení čitatelia a priatelia strelci, milý denníček. V piatok sme večer úspešne dorazili do Prešova. Po ubytovaní na príjemnom stredoškolskom internáte sme sa vybrali do mesta na večernu prechádzku a prehliadku východoslovenskej metropole. Krátka anabáza centrom mesta skončila založením dočasného predsunutého stanoviska v príjemnej reštaurácii, kde sme absolvovali doplnenie tuhého palia a hydratáciu spojenú s diskusiou. Po návrate na internát nasledovala kontrola výstroje a výzbroje, zavŕšená večierkou a zaslúženým odpočinkom...

Registrácia

V sobotu ráno sme absolvovali kratšiu výletnú trasu na strelnicu. Tam už panoval čulý ruch, dokončovala sa príprava stage-ov a prichádzali prví súťažiaci. Tí priebežne absolvovali registráciu a kontrolu zbraní.

Stage 1 - Útek z väzenia

Začiatok stage bol v tmavej miestnosti, kde strelec musel na signál násť klučku k otvoreniu dverí. To mu umožnilo riešiť situáciu. Bonusom na tejto situácii bolo použitie novinky na slovenskom trhu, CSV-9. Strelec mal v zásobníku pripravený nepárny počet nábojov a bolo nutné počas riešenia terča vymeniť CSV9 za vlastnú zbraň a s ňou doriešiť situáciu.

Stage 2 - Piráti

Tu mal strelec zakryté silné oko. Rozmiestnenie terčov situáciu nijako neuľahčovalo, ich rozmiestnenie bolo veľmi šikovné. Aj to zrejme spôsobilo, že nie všetci strelci boli úspešní pri ich hľadaní.

Idylka

Stage 3 - Slabá ruka diabla

Klasika v podobe streľby iba slabou rukou neminula súťažiacich ani v Prešove. Vybitú zbraň mali položenú pred sebou na stole aj so zásobníkom, pričom ruku mali uviazanú v trojrohej šatke. Riešenie situácie po zaznení signálu bolo inak klasické a podľa pravidiel. Až na ten hendikep.

4.stage - Kamarát

Tu bolo potrebné zachrániť zraneného priateľa, ktorého úspešne a s plným nasadením zastúpila pneumatika. Po jeho transporte do bezpečia súťažiaci ukoristil tajné dokumenty a s nimi v ruke sa musel dostať do bezpečia.

Finiš

sledky boli spracovávané priebežne a po malom občerstvení v miestnom bufete a krátkej debate nad klobáskou a kofolou bolo vyhlasovanie výsledkov. Prvé dve miesta zostali na východe, ale vďaka nasadeniu a odhodlaniu sa nám, aj napriek tvrdej konkurencii, podarilo ukoristiť tretie miesto. Po príjemne strávenej sobote na príjemnej strelnici a v príjemnej spoločnosti sme sa vydali naspäť na západ. Vďaka patrí našim kolegom z prešovského klubu za skvelú organizáciu a strelcom za disciplínu a dodržiavanie zásad bezpečnosti.

Milan

Podrobné výsledky tu.
Viac fotiek tu.

Vladislav